Skoči do osrednje vsebine

Veliki kongres javnega naročanja s poudarkom na problematiki podražitev

Pričel se je jesenski Veliki kongres javnega naročanja, ki 19. in 20 septembra 2022 poteka v Portorožu, udeležujejo pa se ga tudi predstavniki Ministrstva za javno upravo, med njimi tudi državni sekretar Jure Trbič.
Državni sekretar stoji za govornico in nagovarja zbrane udeležence v dvorani.

Nagovor državnega sekretarja Jureta Trbiča | Avtor: Ministrstvo za javno upravo

Kongres, ki ga organizira GV Založba, je namenjen predstavitvi aktualnih tem s tega področja s poudarkom na problematiki podražitev in z njimi povezanenimi pravnimi vprašanji. Državni sekretar Jure Trbič je na kongresu predstavil najnovejše statistične podatke iz letnega poročila, ki ga bo v tem mesecu obravnavala vlada, prav tako pa je predstavil nekaj zadnjih sistemskih ukrepov na področju javnega naročana in izhodišča na novelo Zakona o javnem naročanju.

Ministrstvo za javno upravo kot sistemsko pristojno za področje javnega naročanja pozdravlja priložnosti in tovrstne dogodke, kjer lahko različni deležniki sistema javnega naročanja izmenjajo mnenja. Ravno eden izmed pomembnejših sistemskih ukrepov Ministrstva za javno upravo na tem področju je profesionalizacija javnih uslužbencev. Tako je ministrstvo v letošnjem letu pripravilo in sprejelo Kompetenčni model na področju javnega naročanja ter začelo pripravljati vsebine, ki se bodo v prihodnjem letu pričele izvajati v okviru Akademije javnega naročanja. Ministrstvo v tem mesecu tudi zaključuje javno razpravo o noveli Zakona o javnem naročanju in ga bo predvidoma v naslednjem mesecu poslalo v obravnavo na vlado.

Na spletni strani GV Založbe lahko najdete program kongresa javnega naročanja.