Skoči do osrednje vsebine

Poziv k oddaji pripomb na vlogo za spremembo specifikacije za »med z vsebnostjo vlage največ 18 % in HMF največ 15 mg/kg medu (Zlati panj)«

Medex d. o. o. je na Ministrstvo za kmetijstvo gozdarstvo in prehrano vložil vlogo za spremembo potrjene specifikacije za »med z vsebnostjo vlage največ 18 % in HMF največ 15 mg/kg medu (Zlati panj)«.

Predlagane spremembe se nanašajo na uskladitev parametrov za vsebnost vode in električno prevodnost medu s spremenjeno zakonodajo. Zaostrena je maksimalna vrednost HMF na dan polnjenja, in sicer za cvetlični, lipov in akacijev med na max. 7 mg/kg ter gozdni, kostanjev in hojev med na max. 11 mg/kg. V specifikaciji so črtane ponavljajoče vsebine in spremljajoči dokumenti, ki se lahko s časom spreminjajo.


Morebitne pripombe na objavljen osnutek spremenjene specifikacije lahko pravne ali fizične osebe s pravnim interesom (izkaže ga oseba, ki vstopa v postopek zaradi varstva svojih pravnih koristi), pošljejo najkasneje do četrtka, 20. oktobra 2022, po pošti na naslov Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana ali e – pošti na naslov gp.mkgp@gov.si.