Skoči do osrednje vsebine

Počastili desetletnico delovanja Medgeneracijskega prostovoljskega društva Ministrstva za obrambo

V Vojašnici Edvarda Peperka v Ljubljani je bila danes slovesnost ob 10-letnici Medgeneracijskega prostovoljskega društva Ministrstva za obrambo.

Zbrane je nagovoril državni sekretar na Ministrstvu za obrambo dr. Damir Črnčec, ki je članom in članicam čestital za požrtvovalno in predano prostovoljno delo na področju skrbi za nekdanje zaposlene in povezovanja med zaposlenimi in nekdanjimi zaposlenimi. Poudaril je, da vse delujoče na obrambnem področju povezuje zelo močna vrednota domoljubja, ki prinaša veliko odgovornost, povezano tudi s skrbjo za zaposlene in nekdanje zaposlene, ter ob tem izpostavil pomen prostovoljstva. Povedal je tudi, da je projekt Medgeneracijskih skupin za kakovostno staranje projekt, s katerim so v Medgeneracijskem prostovoljskem društvu Ministrstva za obrambo zaorali ledino, saj je ta dejavnost postala novost v državnih organih, Ministrstvo za obrambo pa je dokazalo, da poleg obrambnega znanja in zmogljivosti premore tudi moč socialnega delovanja, ki je ključnega pomena za krepitev povezanosti med sedanjimi in nekdanjimi sodelavci upravnega dela Ministrstva za obrambo, Slovenske vojske in Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje. Državni sekretar dr. Črnčec se je zahvalil tudi prof. dr. Jožetu Ramovšu in njegovi ekipi na Inštitutu Antona Trstenjaka za gerontologijo in medgeneracijsko sožitje, ki jim gre zasluga za strokovno vodenje usposabljanj za prostovoljce – voditelje Medgeneracijskih skupin za kakovostno staranje ter za oblikovanje s tem povezanih vsebin.

V dejavnosti Medgeneracijskega prostovoljskega društva Ministrstva za obrambo so vključeni tudi družinski člani, prijatelji in simpatizerji, s čimer gre za primer dobre prakse celostnega delovanja v dobro ljudi v širšem okolju.