Skoči do osrednje vsebine

Tradicionalna prireditev mednarodnega salona vin in delikates

Državni sekretar dr. Darij Krajčič se je udeležil 13. Salona VinDel, tradicionalne mednarodne prireditve salona vina in delikates. Dogodek, ki je tokrat potekal v prostorih Slovenskega narodnega gledališča Maribor, je organiziral Zavod za razvoj in raziskovanje gostinskih in kmetijskih dejavnosti SloVino. Častni pokrovitelj Salona VinDel 2022 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
Državni sekretar si ogleduje razstavo.

Državni sekretar dr. Darij Krajčič | Avtor: Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

1 / 3

Spoštovanje posebnosti slovenskih vin in njihova zaščita, promocija vin in ozaveščanje potrošnikov so ključnega pomena za obstoj in nadaljnji razvoj vinarstva in vinogradništva v Sloveniji. K prepoznavnosti slovenskega vinogradništva in vin pomembno prispevajo prireditve, kot je prireditev Salon VinDel. Dogodek je še toliko pomembnejši, ker s povezovanjem vina in kulinarike prispeva tudi k ozaveščanju o pomenu domače, lokalno pridelane hrane.

Dogodek, katerega namen je promocija vina in delikates ter širjenja ozaveščenosti o njunem pomenu in je privabil ponudnike in goste z vseh koncev Slovenije in tudi tujine, si je v imenu ministrstva ogledal tudi državni sekretar dr. Darij Krajčič. Ministrstvo je tudi častni pokrovitelj Salona 2022. Podpora dogodku pomeni tudi podporo s salonom povezanih strok in delu, ki ga na področju izobraževanj, promocij, vinsko kulinaričnih prireditev in ostalih aktivnosti za dvig kulture omizja od leta 2003 izvaja pod okriljem Zavoda za razvoj in raziskovanje gostinskih in kmetijskih dejavnosti SloVino.