Skoči do osrednje vsebine

Državna sekretarka Buzeti na otvoritvi 54. Mednarodnega obrtnega sejma v Celju

Državna sekretarka Tatjana Buzeti se je danes dopoldne udeležila otvoritve 54. Mednarodnega obrtnega sejma (MOS), ki bo potekal do nedelje, 18. septembra. Na sejmu se predstavlja tudi Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) skupaj z Zavodom za gozdove Slovenije, Srednjo gozdarsko in lesarsko šola Postojna, Srednjo lesarsko in gozdarsko šolo Maribor in Biotehniško fakulteto Univerze v Ljubljani-Oddelkom za gozdarstvo in obnovljive gozdne vire.
Državna sekretarka Tatjana Buzeti z generalnim direktorjem Direktorata za gozdarstvo in lovstvo Robertom Režonjo na razstavnem prostoru MKGP

Državna sekretarka Tatjana Buzeti z generalnim direktorjem Direktorata za gozdarstvo in lovstvo Robertom Režonjo na razstavnem prostoru MKGP | Avtor: MKGP

1 / 2

MKGP je v okviru promocije gozdov in gozdarstva, obenem pa tudi v luči spodbujanja dijakov in študentov za vpis v izobraževalne programe, vezane na poklice v gozdarstvu, za predstavitev na sejmu MOS izbral temo »Postani gozdar«. Mlade bomo tako na našem razstavnem prostoru v času sejma nagovarjali k šolanju za gozdarske poklice od poklicne do univerzitetne stopnje. To področje je namreč primerna izbira za vse tiste, ki želijo pridobiti celovito in kompleksno izobrazbo o gozdu, ki vključuje znanja s področja tehnologije, ekonomike, ekologije, biologije in drugih strokovnih področij.

Druga tema, s katero se MKGP predstavlja na MOSu, pa je »Skrbno z gozdom!«. Skupaj z Zavodom za gozdove Slovenije izobražujemo in ozaveščamo obiskovalce o nujnosti ustreznega ravnanja in obnašanja ob obisku gozda. Gozdni bonton vsebuje deset pravil, ki jih je potrebno upoštevati. Pri tem velja ključno sporočilo, ki pravi, da je potrebno poskrbeti, da gozd po obisku zapustimo takšen, kot je bil, ko smo vstopili vanj.

Vljudno vabljeni na ogled razstavnega prostora MKGP na Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju, ki je letos »gozdarsko« obarvan. Pričakujemo vas v hali L1 do nedelje, 18. septembra.

Več o dogajanju na 54. Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju – tukaj.