Skoči do osrednje vsebine

Slovenska vojska pričenja z jesenskim delom niza vaj Preskok 2022

V ponedeljek, 12. septembra, Slovenska vojska pričenja z izvedbo jesenskega dela niza vaj Preskok 2022.

Vaje bodo potekale na širšem območju Republike Slovenije, na vojaških vadiščih doma in tujini ter civilnih zemljiščih v dogovoru z lokalnimi skupnostmi in skladno z Zakonom o materialni dolžnosti.

Na vajah bo sodelovalo do 2000 pripadnikov Slovenske vojske iz vseh poveljstev in enot sil Slovenske vojske ter okoli 318 pripadnikov vojsk trinajstih zavezniških in partnerskih držav v sodelovanju z ostalimi deležniki nacionalnovarnostnega sistema Republike Slovenije.

Moto letošnjega niza vaj Preskok 2022 je Odvračanje – odpornost – odzivnost!, ki izpostavlja bojni značaj, profesionalnost in osnovno poslanstvo Slovenske vojske - obramba domovine.

Niz vaj Preskok 2022 je sestavljen iz 17 različnih vaj, ki bodo povezane z enotnim scenarijem in vadbenim okoljem, ki ga pripravlja Poveljstvo sil, upoštevajoč aktualno vlogo Slovenske vojske tako v kolektivni kot v nacionalni obrambi. Skupni cilj na vseh vajah je preveriti Vojaško strategijo na realnih vadbenih situacijah ter demonstrirali odločnost in sposobnost Slovenske vojske za pripravljenost in delovanje v vseh z Vojaško doktrino opredeljenih načinih delovanja, s poudarkom na defenzivnem, ofenzivnem, specialnem in informacijskem delovanju.

Logotip vaj

Logotip vaj | Avtor: Slovenska vojska