Skoči do osrednje vsebine

Ministrica je sprejela italijanskega veleposlanika

Ministrica za notranje zadeve mag. Tatjana Bobnar je danes sprejela veleposlanika Italije v Sloveniji Carla Campanileja. Osrednja tema njunega pogovora so bile migracije, pri čemer je italijanski veleposlanik izrazil zadovoljstvo ob dejstvu, da je Slovenija začela z odstranjevanjem ograje na slovensko-hrvaški meji.
Ministrica Bobnar in veleposlanik Campanile se rokujeta

Ministrica Bobnar in veleposlanik Campanile se rokujeta | Avtor: Ministrstvo za notranje zadeve

Sogovornika sta se strinjala, da je sodelovanje med ministrstvoma in policija obeh držav zelo dobro in poteka v konstruktivnem duhu. Strinjala sta se tudi o koristih ob ponovni vzpostavitvi skupnih mešanih patrulj, ki od 2. septembra delujejo na območju Policijske uprave Koper, 16. septembra pa bodo ponovno začele delovati na območju Policijske uprave Nova Gorica.

Ministrica je sogovorniku predstavila tudi migracijske razmere v Sloveniji. Število nezakonitih prehodov meje od letošnjega marca narašča, pri čemer gre za trend migracijskega gibanja v širši regiji, katere del smo. Zagotovila je, da je nadzor policije na meji ustrezen. "Policija bo tudi po odstranitvi ograje na meji s Hrvaško še naprej zagotavljala učinkovito varovanje državne meje – s spremenjeno taktiko in metodiko dela, uporabo tehničnih sredstev, napotovanjem dodatnega kadra in okrepljenim mednarodnim sodelovanjem, nedvomno tudi v tesnem sodelovanju s hrvaškimi varnostnimi organi," je poudarila ministrica. Ob tem je italijanski veleposlanik izrazil zadovoljstvo ob dejstvu, da je Slovenija začela z odstranjevanjem ograje na meji.

Ministrica za notranje zadeve mag. Tatjana Bobnar v pogovoru z veleposlanikom Italijanske republike Carlom Campanilejem

Ministrica za notranje zadeve mag. Tatjana Bobnar v pogovoru z veleposlanikom Italijanske republike Carlom Campanilejem | Avtor: Ministrstvo za notranje zadeve

1 / 3