Skoči do osrednje vsebine

Institut za neionizirna sevanja in projekt Forum EMS sta izdala Znanstveno monografijo Elektromagnetna polja – zdravje in okolje

Institut za neionizirna sevanja in projekt Forum EMS sta izdala Znanstveno monografijo Elektromagnetna polja – zdravje in okolje. Monografija naslavlja strokovne, družbene in ekonomske izzive, ki so povezani s problematiko elektromagnetnih sevanj v povezavi z umeščanjem elektroenergetskih objektov v prostor. Vsebinski poudarek je odgovorno upravljanje problematike elektromagnetnih polj (EMP) pri umeščanju elektroenergetskih objektov v prostor.

Pri izdelavi monografije so sodelovali mednarodno priznani avtorji in z različnih vidikov osvetlili problematiko EMP od zakonodaje in mejnih vrednosti, rezultatov o izpostavljenosti, problemih komuniciranja do vplivov na okolje in tveganj za zdravje. Monografija tako prinaša sodoben in celosten vpogled umeščanja elektroenergetskih objektov v prostor, od izzivov do praktičnih rešitev, skladih s priporočili mednarodnih strokovnih organizacij.

Znanstvena monografija Elektromagnetna polja – zdravje in okolje je dosegljiva na spletnih straneh Instituta za neionizirna sevanja.