Skoči do osrednje vsebine

100 dni dela Vlade Republike Slovenije

Kot je na svečani prireditvi ob današnji obletnici dejal minister za infrastrukturo Bojan Kumer, je sto dni minilo hitro. V tem času smo pripravili celostne in ciljno naravnane ukrepe za omilitev draginje na področju elektrike in zemeljskega plina, načrt preventivnih ukrepov za izredne razmere za področje energije ter podlage, ki nam bodo vsem skupaj pomagale prebroditi te in prihodnje dneve ter mesece.
Minister za infrastrukturo Bojan Kumer med nagovorom

Minister Bojan Kumer | Avtor: Vlada Republike Slovenije

Energetska in draginjska kriza nista težavi samo Slovenije, temveč sta globalni pojav in bosta zagotovo globoko spremenili naš način delovanja in bivanja v prihodnje, je dejal minister Kumer. Od nas že sedaj zahtevata - in tako bo tudi v prihodnje - preudarne posege na trge, odločnost, potrpežljivost in mirnost, ciljno usmerjene in usklajene ukrepe ter predvsem sodelovanje vseh nas. Vsi ti ukrepi predstavljajo ravnotežje med takojšnjim ukrepanjem in dolgoročnimi rešitvami, pri čemer smo, kot je dejal minister Kumer, mislili tako na danes kot na jutri. 

Pred nami sta jesen in zima, kakršne še nismo imeli, vendar smo pripravljeni, je poudaril minister Kumer in ob koncu govora izrazil željo, da bo preostalih 1360 dni mandata te vlade čim bolj mirnih.