Skoči do osrednje vsebine

Ministrica sprejela vodjo predstavništva Evropske komisije

Ministrica za notranje zadeve mag. Tatjana Bobnar se je danes sestala z vodjo Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji dr. Jernejo Jug Jerše.
Ministrica mag. Tatjana Bobnar z vodjo Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji dr. Jernejo Jug Jerše

Ministrica mag. Tatjana Bobnar z vodjo Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji dr. Jernejo Jug Jerše | Avtor: Ministrstvo za notranje zadeve

Ministrica je sogovornico seznanila z aktivnostmi, povezanimi s pripravo prenovljene migracijske politike in z odstranjevanjem ograje na južni meji. Poudarila je, da je ograja na meji nesorazmeren in začasen ukrep, ki se nadomešča z drugimi oblikami varovanja meje. Predstavila je tudi migracijske razmere v Sloveniji, pri čemer v zadnjem obdobju izstopa problematika zlorab brezvizumskega režima nekaterih partneric na Zahodnem Balkanu z nekaterimi tretjimi državami, kot so Burundi, Indija in Kuba. Državljani teh držav sicer zakonito vstopajo na ozemlje držav Zahodnega Balkana, zlasti Srbije, nato pa nezakonito prestopajo naše meje. Ob tem je ministrica pozvala k ustrezni obravnavi tega vprašanja na ravni EU, Evropsko komisijo pa k uporabi ustreznih vzvodov.

Sogovornici sta se pogovarjali tudi o sprejemu in oskrbi državljanov Ukrajine pri nas. Ministrica se je zavzela za hitrejše in učinkovitejše postopke priznanja začasne zaščite in povedala, da bodo pri tem pomagali tudi strokovnjaki Agencije EU za azil.

Gostja se je ministrici zahvalila za konstruktiven pogovor in poudarila dobre odnose med predstavništvom in ministrstvom.

Pogovor med ministrico za notranje zadeve in vodjo Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji

Pogovor med ministrico za notranje zadeve in vodjo Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji | Avtor: Ministrstvo za notranje zadeve

1 / 2