Skoči do osrednje vsebine

Promocijska kampanja Slovenija – dežela vrhunskih športnikov

  • Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport
Slovenija je med 26. avgustom in 7. septembrom prizorišče svetovnega prvenstva v odbojki za moške, ki ga gosti skupaj s Poljsko.

Urad Vlade Republike Slovenije za komuniciranje v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo, Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport ter s Slovensko turistično organizacijo priložnost svetovnega prvenstva v odbojki za moške izkorišča za pričetek promocijske kampanje Slovenije – dežele vrhunskih športnikov.

V nedeljo, 28. avgusta, sta bila v navijaški coni dva dogodka, ki si ju je pred tekmo med Slovenijo in Francijo ogledal tudi minister dr. Igor Papič. Minister je v nagovoru poudaril, da je Slovenija dežela izjemnih športnikov, ki na vsakem večjem prvenstvu osvojijo odličja. So naš ponos in naš razlog za veselje. Športni uspehi državljanke in državljane povezujejo, slovenske športnice in športniki pa so tudi odlični ambasadorji Slovenije v svetu.

»Samo odlično sodelovanje med športnimi pedagogi, športnimi strokovnjaki in učinkovita podpora s strani gospodarstva (sponzorji), pa tudi države, prinaša ob talentih, ki jih imamo v Sloveniji, tako vrhunske rezultate,« je dejal minister dr. Papič.