Skoči do osrednje vsebine

Ministrica Bobnar: Z odgovornim ravnanjem v prometu bodimo zgled otrokom

Ob prvem šolskem dnevu so otroke, ki obiskujejo Osnovno šolo Sostro, obiskali ministrica za notranje zadeve mag. Tatjana Bobnar, minister za infrastrukturo mag. Bojan Kumer in Ivan Kapun iz Sektorja prometne policije na Generalni policijski upravi. Otrokom so predali sporočilo, da imajo kot najranljivejši udeleženci v cestnem prometu pravico do varnosti v prometu vse dni v letu, ne le na prvi šolski dan.
Ministra spremljata otroke na poti proti šoli

Ministra spremljata otroke na poti proti šoli | Avtor: Ministrstvo za notranje zadeve

Ministrica Bobnar je dejala, da so otroci kot udeleženci v cestnem prometu manj pozorni, po svoje si razlagajo pravila in predpise, zato moramo za njihovo varnost poskrbeti odrasli, predvsem pa starši. »Starši naj v teh dneh posebno pozornost posvetijo cestnoprometni vzgoji svojih otrok z namenom, da vidijo, kaj zmorejo in znajo. S svojim odgovornim ravnanjem naj dajo zgled ravnanja v cestnem prometu in poskrbijo za varnost otrok in jih prevažajo tako, da so v ustreznih sedežih in pripeti.«

Pomembno je zavedanje, da varno družbo soustvarjamo vsi, varnost pa mora biti povsod na prvem mestu. »Za to smo odgovorni vsi, nevladne organizacije, lokalna skupnost, izobraževalne ustanove in seveda tudi državne inštitucije. Tako tudi policija vse dni v letu skrbi za varnost v cestnem prometu, v teh dneh pa posebej s poostrenimi nadzori v okolici šol. Policija je skupaj s šolami pogledala tudi načrte varnih poti zato, da bi bili naši otroci varni,« je še dejala ministrica.

Tudi minister za infrastrukturo mag. Bojan Kumer je povedal, da je prvi dan šole najlepša priložnost, da opozorimo na pomen varnosti v prometu. Še posebej moramo poskrbeti za šibkejše udeležence in prvošolce, da jih varno peljemo v šolo.