Skoči do osrednje vsebine

Agencija Evropske Unije za kibernetsko varnost je objavila novo javno naročilo

Agencija Evropske Unije za kibernetsko varnost (angleško European Union agency for cybersecurity - ENISA) je objavila javno naročilo za storitve – podpora agenciji za zagotavljanje storitev v okviru podpore kibernetski varnosti.

V obvestilu evropske agencije je na voljo več informacij glede javnega naročila za storitve – podpora agenciji za zagotavljanje storitev v okviru podpore kibernetski varnosti (v angleškem jeziku).

Dokumentacija za prijavo bo dostopna na evropskem portalu za oddajo javnih naročil od 7. septembra 2022. Postopek bo odprt do 3. oktobra 2022 in bo razdeljen na 28 razdelkov. Razdelki od 1 do 27 so namenjeni posamezni državi članici, vsak pa je ocenjen na 900.000 evrov. Razdelek 28 pa je namenjen podpori agenciji pri zagotavljanju storitev in je ocenjen na 4.000.000 evrov. Zainteresirani prijavitelji se lahko javijo na enega ali več razdelkov.

Vse storitve bo nudila, in celoten postopek vodila, ENISA. Cilj omenjenega postopka je skleniti okvirne pogodbe za izvajanje storitev po vseh državah članicah Evropske Unije, saj je namen ponuditi ustrezne storitve izbranim subjektom in zagotoviti ustrezno podporo ENISI za izvajanje storitev.

Ponujene storitve so lahko na področju povečanja pripravljenosti in krepitve odpornosti ali na področju upravljanja z incidenti. Potencialni upravičenci teh storitev bodo izvajalci bistvenih storitev in organi države uprave, določeni po Zakonu o informacijski varnosti.

Prosimo, da se v primeru vprašanj glede tega postopka, zainteresirani obrnete direktno na Agencijo Evropske Unije za kibernetsko varnost.