Skoči do osrednje vsebine

Veliko zanimanje za dijaške vozovnice

Z novim šolskim letom dijaki lahko opravijo nakup dveh novih mestnih vozovnic za Celje in Krško. Cene vseh subvencioniranih vozovnic ostajajo nespremenjene. Brez slabe volje in gneče na prodajnih mestih.

Predprodaja subvencioniranih vozovnic za dijake za novo šolsko leto se je pričela z 22. 8. 2022. Do danes si je vozovnico uredila že velika večina slovenskih dijakov, ki si lahko vozovnico uredijo tudi z elektronsko oddajo vloge preko portala eUprava, možen pa je tudi spletni nakup vozovnice. Tako lahko dijaki celovito storitev opravijo od doma in tako ne ne povzročajo nepotrebnih vrst in slabe volje na prodajnih mestih prevoznikov.

Vlogo pa lahko tudi neposredno fizično predložijo na vsa prodajna mesta prevoznikov. Dijaki se lahko odločijo za nakup mesečne vozovnice, ki velja na vseh relacijah na območju Republike Slovenije ali vozovnice za 10 voženj na mesec, ki velja na relaciji, za katero je bila izdana. Cene vseh subvencioniranih vozovnic ostajajo nespremenjene.

Z novim šolskim letom dijaki lahko opravijo nakup dveh novih mestnih vozovnic za mestni občini Celje in Krško. Prav tako so v sistem integriranega javnega potniškega prometa dodani mestni prometi občin Jesenice, Kranj in Koper, kar pomeni, da je omogočena prodaja vseh  mestnih subvencioniranih vozovnic na prodajnih mestih vseh prevoznikov.