Skoči do osrednje vsebine

Poslanica ministrice ob začetku novega šolskega leta

Ministrica v poslanici opozarja udeležence v cestnem prometu, naj bodo ob začetku šolskega leta še bolj pozorni na varnost otrok.
Ministrica mag. Tatjana Bobnar

Ministrica mag. Tatjana Bobnar | Avtor: Urad vlade za komuniciranje

Dragi učenke in učenci,

dva meseca prešernih in brezskrbnih počitnic sta minila, kot bi mignil. Polni poletnih vtisov najbrž že komaj čakate, da svoje dogodivščine delite s sošolkami in sošolci. Novo šolsko leto je ta trenutek še nepopisan list in želim, da nanj vse leto pišete in rišete najlepša šolska doživetja, nove prijatelje, morda prve simpatije in ljubke nerodnosti, ki sodijo zraven, predvsem pa veliko znanja in novih veščin. Prav pri slednjem naj bo med pomembnejšimi tudi vaše znanje o ravnanju v prometu.

Ulice in ceste se v zadnjih dneh avgusta spet polnijo in prav vsi udeleženci v prometu moramo počitniško ležernost čimprej zamenjati s pozornostjo, zbranostjo in previdnostjo. Pri tem ne pozabimo na najmlajše, ki si bodo šolsko torbo letos prvič oprtali. Prvošolčki morda še niso tako vajeni siceršnjega prometnega vsakdana, zato naj starši poskrbijo za njihovo varnost. Da bodo šolske poti varne, bodo seveda poskrbeli tudi policisti. Pregledali bodo prometno signalizacijo na cestnih povezavah v bližini šol in na šolskih poteh, skupaj z vodstvi nekaterih šol pa tudi načrte varnih poti v šolo. Dejavni bodo seveda tudi vse šolsko leto in z različnimi aktivnostmi zagotavljali varnost otrok na poti v šolo in iz nje.

Spoštovani starši, učitelji in učenci,
vsakič ko sedemo za volan, za krmilo motornega kolesa, skiroja ali kolesa, se zavestno opomnimo, da moramo sleherni meter prevoziti varno, strpno in s primerno hitrostjo, še zlasti v bližini šol in vrtcev. Varnost naj bo na prvem mestu – vedno in povsod.

Vsem želim srečno v novem šolskem letu!
mag. Tatjana Bobnar, ministrica