Skoči do osrednje vsebine

Ministrica sprejela češkega veleposlanika

Ministrica za notranje zadeve mag. Tatjana Bobnar je danes sprejela češkega veleposlanika v Sloveniji Juraja Chmiela.
Ministrica Tatjana Bobnar in češki veleposlanik Juraj Chmiel stojita pred slovensko in evropsko zastavo

Ministrica Tatjana Bobnar in češki veleposlanik Juraj Chmiel | Avtor: Ministrstvo za notranje zadeve

Na spoznavnem srečanju, ki je potekalo v prijetnem vzdušju, sta se pogovarjala o prednostnih nalogah češkega predsedovanja Svetu EU. Na področju notranjih zadev se Čehi osredotočajo tudi na migracijska vprašanja.

Ob tem je ministrica poudarila zaskrbljujoč trend povečanja nezakonitih prestopov državne meje s strani državljanov tretjih držav, zlasti iz Indije, Burundija in Kube. Ti prihajajo na Zahodni Balkan zakonito, saj jim nekatere tretje države omogočajo vstop brez vizumov, potem pa nezakonito prehajajo naše meje. »Pojav kaže na nujnost skupne razprave na ravni EU o vizumskih režimih naših partnerjev v regiji,« je dejala ministrica. Veleposlanika je seznanila tudi s potekom odstranjevanja ograje na meji s Hrvaško. Pri tem je dejala, da je nadzor na meji ustrezen, Policija pa bo tudi po načrtovani odstranitvi ograje na meji s Hrvaško še naprej zagotavljala učinkovito varovanje državne meje – s spremenjeno taktiko in metodiko dela, uporabo tehničnih sredstev, napotovanjem dodatnega kadra in okrepljenim mednarodnim sodelovanjem, nedvomno tudi v tesnem sodelovanju s hrvaškimi varnostnimi organi.

Sestanek ministrice Tatjane Bobnar in češkega veleposlanika Juraja Chmiela, sediat za mizo, ob njima njuni sodelavki, ob mizi slovenska in evropska zastava

Na sestanku | Avtor: Ministrstvo za notranje zadeve

1 / 2