Skoči do osrednje vsebine

Minister Šarec v Predosljah

Minister za obrambo Marjan Šarec se je v Predosljah pri Kranju udeležil slovesnosti ob prevzemu novega gasilskega vozila Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Predoslje in dograjene gasilske garaže z dvorano.

V slavnostnem nagovoru je spomnil na opremljenost in usposobljenost slovenskih gasilskih društev, ki sta danes na zavidljivi ravni. “Zaradi tega, predvsem pa zaradi predanih gasilk in gasilcev smo uspeli ukrotiti tudi nedavni požar na Krasu, ki bi lahko ogrozil življenja. Pa jih ni. Zaradi usposobljenih, opremljenih, z dušo in srcem predanih gasilk in gasilcev, ki so se borili z ognjem. Zato je prav, da se vsi zadevamo, da drug brez drugega ne moremo.”

Slovenska gasilska društva obeležujejo visoke obletnice, kar pomeni, da kaže na našo dolgo tradicijo. Tudi zato je prepričan, da bo slovensko gasilstvo - tako prostovoljno kot poklicno, živelo naprej. 

“Naša nadaljnja naloga pa bo, da zagotovimo tudi gašenje iz zraka še v večji meri, kot smo mu bili priča zdaj. Potem bo slovensko gasilstvo zares dobro opremljeno.”

Ob koncu je gasilkam in gasilcem zaželel, da jim nova pridobitev - gasilsko vozilo, služilo ne samo na intervencijah, ampak tudi pri vseh drugih dejavnostih. “Da bi se vozili varno in da ne bi nikoli izgubili volje in korajže biti gasilka ali gasilec.”

V sklopu dogodka “Naaaj dan 2022” so se predstavili tudi pripadniki in pripadnice Slovenske vojske. 

Minister med nagovorom stoji na odru. Za njim so gasilci, predstavniki društva. Na platnu je projekcija zgodovine društva

V slavnostnem nagovoru je minister Šarec spomnil na opremljenost in usposobljenost slovenskih gasilskih društev, ki sta danes na zavidljivi ravni | Avtor: Nika Vrhovnik

1 / 2