Skoči do osrednje vsebine

Jutri, 20. avgusta, odpira vrata 60. Mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) tudi letos aktivno sodeluje in se predstavlja na jubilejnem 60. Mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA v Gornji Radgoni (20. - 25. 8. 2022).
Predstavitveni letak letošnjega sejma AGRA

Predstavitveni letak letošnjega sejma AGRA | Avtor: Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Osrednja vsebina predstavitve MKGP na razstavnem prostoru v hali A je kampanja »Lepo je biti kmet«, s katero želimo dvigniti ugled poklica kmeta in poklicev, povezanih s kmetijstvom.

Na razstavnem prostoru bomo predstavljali tudi kampanjo za EKO proizvode Ekološko + lokalno = Idealno ter shemo Izbrana kakovost.

Predstavljeno bo področje gozdarstva, med drugim bo obiskovalcem na voljo simulator sečnje. Obiskovalce bomo informirali tudi o pomenu zmanjševanja zavržkov hrane, ki je v času prehranske draginje in globalnega pomanjkanja hrane pomemben ukrep vsakega posameznika.

Na informativnih pultih bodo obiskovalci dobili informacije s področja ukrepov kmetijske politike, Agencije za kmetijske trge in razvoj podeželja ter Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.

MKGP na svojem razstavnem prostoru tradicionalno organizira okrogle mize – letos jih bo pet, v živo jih bomo prenašali tudi preko spleta https://vzivo.sta.si/ in Facebook strani MKGP.

Ministrstvo bo organiziralo tudi več strokovnih posvetov in predavanj z različnih področij dela.

Na spletni strani MKGP lahko najdete program aktivnosti ministrice Irene Šinko, vodstva ter strokovnih sodelavcev MKGP na 60. Mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA.

Podrobnosti o sejmu AGRA 2022.