Skoči do osrednje vsebine

Uradni obisk predsednika Republike Slovenije v Republiki Turčiji

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je na povabilo predsednika Republike Turčije Recepa Tayyipa Erdoğana mudil na državniškem obisku v Republiki Turčiji.

Predsednik Republike Slovenije gospod Borut Pahor je prvi dan obiska imel osrednji nagovor za udeležence letnega posveta turških diplomatov.
Pred začetkom letnega posveta se je sestal z ministrom za zunanje zadeve Republike Turčije gospodom Mevlütom Çavuşoğlujem.

Predsednik Pahor je drugi dan državniškega obiska pričel s položitvijo venca na grob ustanovitelja moderne turške države Mustafe Kemala Atatürka.

V okviru obiska predsednika Pahorja je potekala v Ankari tudi poslovna konferenca z udeležbo slovenskih in turških podjetij. Okrogle mize sta se udeležila predsednik Republike Slovenije in minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Matjaž Han.

Predsednika republike je na obisku spremljala gospodarska delegacija. V uradni delegaciji predsednika republike pa je bil ob ministru za gospodarski razvoj in tehnologijo tudi državni sekretar z ministrstva za zunanje zadeve Marko Štucin.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je popoldne v okviru državniškega obiska sestal z gostiteljem, predsednikom Republike Turčije, gospodom Recepom Tayyipom Erdoğanom.