Skoči do osrednje vsebine

Začrtanje rednega in celovitega sodelovanja z Nacionalnim svetom invalidskih organizacij Slovenije

Predsednik vlade dr. Robert Golob in predstavniki Nacionalnega sveta invalidskih organizacij Slovenije (NSIOS) so na današnjem srečanju spregovorili o možnostih za izboljšave položaja invalidov v družbi in konkretnih predlogih za učinkovito reševanje problematike.

Prvi korak bo vzpostavitev medresorskega operativnega organa tako imenovane fokalne skupine predstavnikov ministrstev in NSIOS, ki bo skrbela za dvosmerno komunikacijo in sprotno reševanje izzivov invalidov.

Kot je povedal predsednik vlade, "želimo vzpostaviti neposreden dialog med vlado in NSIOS kot reprezentativnim organom, da sproti naslavljamo izzive, s katerimi se invalidi soočajo v svojem življenju. In prav je, da se tudi državne institucije tega zavedamo in da se na njihove izzive ustrezno odzivamo s sprotnimi dejanji."

V. d. predsednice NSIOS mag. Mateja Toman pa je izrazila zadovoljstvo glede tvornega sodelovanja z naslavljanjem konkretnih vsebin. Izpostavila je, da so bili pozvani k posredovanju predlogov na področju sprememb zakona o dohodnini, jeseni pa bodo še podrobneje govorili o vzpostavljanju ustreznega načina valorizacije prihodkov iz naslova invalidskega varstva. "Mislim, da smo danes zastavili uspešen korak nadaljnjega sodelovanja," je zaključila.