Skoči do osrednje vsebine

Ministrica Bobnar se je srbskemu kolegu zahvalila za pomoč Srbije pri gašenju požara na Krasu

Ministrica za notranje zadeve mag. Tatjana Bobnar je na letališču Jožeta Pučnika sprejela ministra za notranje zadeve Srbije Aleksandra Vulina, ki je prišel na nekajurni neuradni obisk v Slovenijo. Srbska policija namreč sodeluje v gašenju požara na Krasu z dvema helikopterjema in posadkama.

Ministrica se mu je zahvalila za nesebično pomoč, ki je v teh razmerah več kot potrebna in dobrodošla. »Slovenija ceni to pomoč, saj je v takih situacijah solidarnost med državami najpomembnejša,« je povedala Bobnarjeva. Ker je včeraj sama obiskala teren in policiste, ki pomagajo pri gašenju, je opisala situacijo in tudi pomoč, ki smo jo prejeli. Kot je poudarila, gre pri delu gasilcev, policistov, pilotov, prostovoljcev in vseh drugih v teh izjemno težkih razmerah za izredno požrtvovalna in junaška dejanja.

Minister Vulin je povedal, da je predsednik Aleksandar Vučić izdal dekret, da dajo na razpolago vsa razpoložljiva sredstva, saj imajo ustrezno opremo in usposobljene ljudi. Lani so denimo pomagali pri gašenju v Grčiji. Minister Vulin je pohvalil izjemno organiziranost enot na Krasu, saj s polnjenjem goriva in zajemanjem vode ne izgubljajo dragocenega časa.

Ob tej priložnosti je ministrica Bobnarjeva povabila ministra Vulina na uradni obisk jeseni v Slovenijo, da se pogovorita o nadaljnjem dvostranskem sodelovanju med ministrstvoma in policijama.

Ministrica Tatjana Bobnar in srbski notranji minister Aleksandar Vulin sedita na foteljih in se pogovarjata.

Ministrica za notranje zadeve mag. Tatjana Bobnar je na letališču Jožeta Pučnika sprejela ministra za notranje zadeve Srbije Aleksandra Vulina. | Avtor: Ministrstvo za notranje zadeve

1 / 3