Skoči do osrednje vsebine

Minister Šarec se je zahvalil srbskemu ministru Vulinu za pomoč pri gašenju

Obrambni minister Marjan Šarec je v Kostanjevici na Krasu danes sprejel ministra za notranje zadeve Republike Srbije Aleksandra Vulina. Srbija se je odzvala na pomoč Sloveniji v boju s požari na Krasu in poslala dva helikopterja s posadko, ki pomagajo pri gašenju. Ministra sta si ogledala operativni štab in obiskala srbske pilote na terenu.

Srbija je Sloveniji na pomoč v boju z obsežnimi požari, ki po Krasu divjajo že več kot en teden, poslala dva helikopterja s posadko in ustrezno opremo. Minister Šarec se je srbskemu ministru Vulinu zahvalil za njihovo pomoč. »Prav je, da si med seboj, zlasti v regiji, pomagamo. Slovenija je Srbiji pomagala ob poplavah, lani so slovenski gasilci gasili v Berovu v Severni Makedoniji, zdaj srbski helikopterji pomagajo v Sloveniji. Nesreča ne pozna meja. Verjamem, da bomo s skupnimi močmi ta požar zajezili.«

»Ena država sama ne more kljubovati takšni nesreči, kot je požar na Krasu,« pa je solidarnost po ogledu Krasa izrazil srbski minister Aleksandar Vulin, ki je obiskal tudi posadke helikopterjev, ki gasijo požar.  

Ministrstvo za notranje zadeve Republike Srbije je v njihovi državi pristojno ministrstvo za obvladovanje izrednih razmer in civilno zaščito. Slovenija ima s Srbijo sklenjen Sporazum o sodelovanju pri varstvu pred naravnimi in drugimi nesrečami. Srbija je tudi polnopravna članica mehanizma civilne zaščite Evropske unije, s katero ima podpisan sporazum o sodelovanju na tem področju.

Ministra si stojita nasproti med pogovorom. Ta njima so člani delegacij

Obrambni minister Marjan Šarec je v Kostanjevici na Krasu danes sprejel ministra za notranje zadeve Republike Srbije Aleksandra Vulina | Avtor: Ministrstvo za obrambo

1 / 4