Skoči do osrednje vsebine

Ministrica Šinko na srečanju s komisarjem EU za kmetijstvo Wojchiechowskim

Ministrica Irena Šinko se je danes srečala na spoznavnem sestanku s komisarjem EU za kmetijstvo in podeželje Januszem Wojchiechowskim.
Ministrica predaja darilo evropskemu komisarju.

Ministrica Irena Šinko in komisar za kmetijstvo Janusz Wojciechowski | Avtor: Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

1 / 2

Namen današnjega srečanja je bil vljudnostne narave, dotaknila pa sta se tudi nekaterih pomembnejših vsebin s področja kmetistva in razvoja podeželja. Ministrica se je v uvodnem delu sestanka komisarju za kmetijstvo Januszem Wojchiechowskim zahvalila za dosedanje konstruktivno sodelovanje pri sprejemanju strateškega načrta skupne kmetijske politike. Izpostavila je, da je Slovenija aktivna na tem področju in zaključila vse neformalne tehnične sestanke. Ministrica je izrazila prepričanje, da bo tudi Slovenija pravočasno uspešno zaključila ta del, ki bo usklajen z deležniki in sledil usmeritvam Evropske komisije.

Govorila sta tudi o slovenski pobudi označevanja mešanic medu. Le ta je bila na Svetu za kmetijstvo in ribištvo predstavljena med časom slovenskega predsedovanja v letu 2021 in bila s strani ostalih držav članic dobro sprejeta. Komisar je ministrici povedal, da bo komisija pobudo obravnavala v okviru strategije “od vil do vilic” pri reviziji tržnih standardov, predvidoma konec leta 2022.