Skoči do osrednje vsebine

Dobre prakse javnega naročanja živil in energentov

Z namenom predstavitve dobrih praks skupnega javnega naročanja in praks javnega naročanja živil in energentov je bilo 7. julija 2022 izvedeno brezplačno usposabljane za javne naročnike.
Simbolična fotografija, ki prikazuje roko na gumbu

Dobre prakse javnega naročanja | Avtor: Shutterstock

Strokovna ekipa Direktorata za javno naročanje je že pred meseci pod drobnogled vzela spremenjene okoliščine na trgu, ki vplivajo tudi na pogodbe, sklenjene v postopkih naročanja. Zato so že lansko leto pripravili posebno tolmačenje javno naročniške zakonodaje zaradi dviga cen blaga, surovin in storitev in pojasnili vse okoliščine, ki jih je treba pri tem upoštevati, v letošnjem letu pa pripravili posebne usmeritve za področje gradbenih pogodb

Ker se v zadnjem času naročniki soočajo s posledicami draginje tudi pri javnem naročanju živil in energentov, so v Direktoratu za javno naročanje pripravili poseben seminar, na katerega so povabili tudi izkušene strokovnjake iz Mestne občine Ljubljana.

Z namenom predstavitve dobrih praks skupnega javnega naročanja in praks javnega naročanja živil in energentov so 7. julija 2022 izvedli brezplačno usposabljane za javne naročnike. Usposabljanje so izvajali: generalni direktor Direktorata za javno naročanje v Ministrstvu za javno upravo Sašo Matas, podsekretarka iz Mestne občine Ljubljana Marjeta Bizjak in vodja Oddelka za izvajanje javnih naročil s področja stvarnega premoženja Simon Šiftar.

Predstavitev: Javno naročanje živil in energentov

Spletna izobraževanja s področja javnega naročanja