Skoči do osrednje vsebine

Ekipi ministrice za kulturo se kot svetovalec pridružuje Peter Baroš

Ekipi ministrice za kulturo dr. Aste Vrečko se kot svetovalec pridružuje Peter Baroš, do nedavnega generalni sekretar Slovenskega glasbenoinformacijskega centra (SIGIC) in nekdanji svetovalec za področje glasbenih umetnosti na Ministrstvu za kulturo.
Portret svetovalca ministrice za kulturo Petra Baroša

Peter Baroš | Avtor: Ministrstvo za kulturo

Peter Baroš je leta 2009 na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani diplomiral iz sociologije kulture in filozofije. Z Ministrstvom za kulturo je sodeloval že kot študent, v tedanjih Sektorju za evropske zadeve in kulturni razvoj ter Direktoratu za umetnost, leta 2010 pa se je zaposlil kot svetovalec za področje glasbenih umetnosti.

Svojo poklicno pot je nadaljeval v SIGIC-u in v njem leta 2014 prevzel funkcijo generalnega sekretarja. Pod okriljem SIGIC-a je vodil številne projekte, povezane predvsem z mednarodnimi sodelovanji, glasbenim založništvom ter usposabljanji za krepitev kapacitet in profesionalizacije v glasbenem sektorju. Bil je krovni organizator prireditve Praznik glasbe ter vodja pilotne pisarne za glasbeni izvoz Music Slovenia. Kot panelist je sodeloval na številnih glasbenih konferencah v tujini. Bil je predsednik svetovne zveze glasbenoinformacijskih centrov IAMIC ter nacionalni koordinator za glasbo na področju kulturne in umetnostne vzgoje.

Na Ministrstvu za kulturo se veselimo sodelovanja z njim ter mu izražamo dobrodošlico in želimo uspešno delo.