Skoči do osrednje vsebine

Ministrica Šinko z veleposlanikom Japonske o krepitvi sodelovanja med državama

Ministrica Irena Šinko se je danes srečala z veleposlanikom Japonske Nj. eksc. Hiromichijem Matsushimo. V pogovoru sta izpostavila vse boljše sodelovanje med državama na področjih, ki so v pristojnosti ministrstva. Posebej sta izpostavila pomen in potencial udeležbe Japonske kot države partnerice na 60. Mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA 2022.

V luči 30-letnice diplomatskih odnosov med državama sta sogovornika poudarila vse boljše gospodarsko sodelovanje in povečanje števila japonskih investicij v Sloveniji. Državi druži veliko enakih pogledov na razvoj kmetijstva in gozdarstva v prihodnosti, prav tako je stanje in naravne danosti obeh sektorjev v Sloveniji in na Japonskem zelo podobno.

Ministrica Šinko in veleposlanik Matsushima prihodnost sodelovanja med državama vidita v izmenjavi znanj in sodelovanju strokovnjakov na področju kmetijstva in gozdarstva, sodelovanju ministrstev, iskanju rešitev za prehransko varnost v luči trenutnih kriz, čebelarstvu, investicijah in tudi v sodelovanju pri iskanju dobrih praks na področju zakonodaje.

Sogovornika sta se strinjala, da je potencial za dobro in uspešno sodelovanje s konkretnimi rezultati visok ter da se bo še okrepil s sodelovanjem Japonske kot države partnerice na sejmu AGRA avgusta letos.