Skoči do osrednje vsebine

Komisarka Gabriel, komisar Schinas in minister Papič skupaj podprli EU ukrepe za ukrajinske šolarje

  • Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport
Minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Papič v skupnem pismu z dvema evropskima komisarjema podprl ukrepe EU za pomoč ukrajinskim učencem in učenkam.

Skupno pismo o podpori ukrepom EU za pomoč ukrajinskim učencem in učenkam so podpisali komisar Margaritis Schinas, podpredsednik Evropske komisije, pristojen za spodbujanje evropskega načina življenja, Marija Gabriel, evropska komisarka za inovacije, raziskave, kulturo, izobraževanje in mlade, ter dr. Igor Papič, minister za izobraževanje, znanost in šport Republike Slovenije.

Podpisniki so v skupnem pismu izpostavili, da imajo skupna prizadevanja Evropske komisije in držav članic EU isti cilj: "zagotoviti, da se vsi učenci, bodisi v EU bodisi v Ukrajini, nadalje učijo in izobražujejo, ter pomagati izobraževalcem po vsej EU pri zagotavljanju tega izobraževanja v najboljših možnih pogojih. Ob koncu tega šolskega leta lahko z gotovostjo rečemo, da smo pripravljeni na jesen in da bodo naše šole ostale varno zatočišče za vse učence in učenke, pa naj bodo begunci ali državljani EU."