Skoči do osrednje vsebine

Vloga za dodelitev Zoisove štipendije in vloga za deficitarne poklice odslej tudi na eUpravi

Na eUpravi sta objavljeni dve novi vlogi, ki ju vlagatelji lahko oddajo elektronsko, in sicer vloga za pridobitev Zoisove štipendije in vloga za dodelitev štipendije za deficitarne poklice.
Na mizi prenosni računalnik, ena oseba nekaj tipka na njem. Vidi se dlan osebe. Na mizi so tudi listi. Fotografija je simbolična.

Oddaja vloge za Zoisovo štipendijo tudi prek eUprave | Avtor: Pixabay

Vloga za dodelitev Zoisove štipendije

Elektronska vloga je namenjena novim vlagateljem, ki se prvič prijavljajo za dodelitev, in tistim, ki v šolskem oziroma študijskem letu 2022/2023 prehajajo na višjo raven izobraževanja (npr. prehod iz srednje šole na fakulteto).

Prvič jo je možno oddati tudi preko poratala eUprava, kjer se vlagatelji prijavijo s svojo e-identiteto (kvalificiranim digitalnim potrdilom ali smsPASS-om na mobilnem telefonu). Za mladoletne osebe odda vlogo zakoniti zastopnik s svojo e-identiteto.

Zoisove štipendije so namenjene dijakom in študentom kot spodbuda za doseganje izjemnih dosežkov in s tem ustvarjanje dodane vrednosti na področju znanja, raziskovanja, razvojne dejavnosti in umetnosti.

Dodelijo se najuspešnejšim vlagateljem, ki izpolnjujejo splošne in posebne pogoje:

  • izkazujejo vsaj en ustrezen izjemni dosežek in

  • dosegajo zahtevan šolski oziroma študijski uspeh.

Več informacij o Zoisovih štipendijah na spletni strani Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada Republike Slovenije

Vloga za dodelitev štipendije za deficitarne poklice

Dijaki, ki bodo v šolskem letu 2022/2023 vpisani v 1. letnik enega od izobraževalnih programov srednjega poklicnega, srednjega strokovnega ali poklicno tehničnega izobraževanja lahko od 13. 6. 2022 do vključno 23. 9. 2022 oddajo vlogo za pridobitev štipendije za deficitarne poklice.

Letošnja novost je možnost oddaje elektronske vloge preko eUprave.

Več informacij o štipendijah za deficitarne poklice na spletni strani Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada Republike Slovenije