Skoči do osrednje vsebine

Srečanje ministra dr. Igorja Papiča z veleposlanico Indije v Republiki Sloveniji

  • Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport
Minister dr. Igor Papič je danes na spoznavnem srečanju sprejel veleposlanico Indije v Republiki Sloveniji nj. eksc. Namrato S. Kumar.
Srečanje ministra dr. Papiča z indijsko veleposlanico.
1 / 2

Državi dobro sodelujeta predvsem na področju znanosti, kjer spodbujata medsebojne obiske raziskovalk in raziskovalcev. Z namenom promocije študija v Sloveniji smo intenzivirali sodelovanje z Indijo na visokošolskih sejmih v New Delhiju. Sodelovanje poteka tudi na področju šolstva, kjer v okviru mednarodne organizacije ASEF (Asia Europe Foundation) že vrsto let teče projekt Asia – Europe classroom s ciljem promocije medkulturnega učenja med učitelji in dijaki ter študenti.

Minister dr. Papič je uvodoma poudaril dobro sodelovanje med državama na področjih dela Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Ob drugem je izpostavil raziskovalno kakovost in poudaril odličnost na nišnih področjih na univerzah in inštitutih v Sloveniji. Veleposlanica Indije je izpostavila, da Indija veliko pozornosti namenja razvoju novih tehnologij, področju umetne inteligence, zelenemu prehodu in krožni ekonomiji.

Sogovornika sta izrazila zadovoljstvo ob srečanju ter poudarila pomen nadaljevanja obstoječega sodelovanja, izmenjala možnosti poglobitve sodelovanja in temu izrazila svojo podporo.