Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo brezplačno podaljšalo veljavnost dijaških in študentskih vozovnic za čas poletja

Ministrstvo za infrastrukturo je s sklepom avtomatično podaljšalo veljavnost junijskih subvencioniranih mesečnih vozovnic za dijake in študente, in sicer do 31. avgusta 2022. To bo dijakom in študentom v poletnem času omogočalo brezplačno koriščenje javnega potniškega prometa.
Mladi ljudje na železniški postaji v Ljubljani

Dijaki in študenti bodo za čas poletja po Sloveniji lahko potovali brezplačno. | Avtor: B7 Photography/Shutterstock.com

Ministrstvo za infrastrukturo tudi v tem šolskem oziroma študijskem letu brezplačno podaljšuje veljavnost subvencioniranih mesečnih vozovnic za dijake in študente v poletnih mesecih, kar jim v tem času omogoča brezplačno koriščenje javnega potniškega prometa na območju cele Slovenije. Na ta način želi država mlade vzpodbuditi k uporabi javnega potniškega prometa in jim olajšati opravljanje obveznosti v času počitnic. Upravičenci pa na ta način lahko koristijo brezplačne vozovnice tudi za izlete, športne aktivnosti ali denimo prevoz na delo, ki ga mnogi opravljajo v poletnih mesecih.

Avtomatsko podaljšanje mesečnih subvencioniranih vozovnic se bo izvedlo v sistemu IJPP (Integrirani javni potniški promet) in bo za upravičence brezplačno.