Skoči do osrednje vsebine

Dosežen dogovor glede cene goriv

Minister za infrastrukturo mag. Bojan Kumer se je zaradi vse višjih cen pogonskih goriv sestal s predstavniki avtoprevoznikov na sekciji za promet pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS).
Minister za infrastrukturo Bojan Kumer na novinarski konferenci.

Minister Bojan Kumer o rešitvah za avtoprevoznike. | Avtor: Ministrstvo za infrastrukturo

Ključni dogovor sestanka je rešitev, ki bo avtoprevoznikom omogočila polnjenje rezervoarjev z dizel gorivi na avtocestnih črpalkah po primerljivi ceni, ki velja na črpalkah zunaj avtocest. Minister je tako napovedal dve uredbi, s katerima se bo država začasno odpovedala okoljskim dajatvam dajatvam pri ceni dizla na črpalkah avtocestnega križa. "S tem bomo dosegli znižanje maloprodajne cene za vse prevoznike, ne samo slovenske, tudi tuje," je pojasnil minister Kumer.

Minister Kumer je obenem sporočil, da od trgovcev z naftnimi derivati obenem pričakuje, da se prilagodijo marži, ki na avtocestah ni regulirana. S tem se želimo približati enaki ali vsaj primerljivi maloprodajni ceni za vse. V kolikor bo prišlo do prevelikih razlik, bo vlada razmislila o regulaciji cen goriva tudi na avtocestnem križu, je še opozoril minister Kumer.