Skoči do osrednje vsebine

Evropska sredstva za energetsko prenovo objektov v Vojašnici Edvarda Peperka

  • Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko

Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je včeraj odobrila 4,95 milijona evrov evropskih sredstev za projekt »Celovita energetska sanacija in notranja prenova objektov v Vojašnici Edvarda Peperka v Ljubljani«. V okviru projekta, za katerega sredstva prispeva Kohezijski sklad, bo prenovljenih dobrih 15.000 kvadratih metrov tlorisne površine.

Ministrstvo za obrambo bo v okviru projekta izvedlo celovito energetsko prenovo desetih stavb Vojašnice Edvarda Peperka. Natančneje, med drugim bodo naredili celovito sanacijo toplotnega ovoja, strehe, stropov in stavbnega pohištva, vzpostavili centralni nadzorni in prezračevalni sistem ter vgradili varčno razsvetljavo. Poleg tega bodo posodobili tudi ogrevalni sistem. Prenovljenih bo dobrih 15.000 kvadratnih metrov tlorisne površine.

To je še en v nizu projektov, v okviru katerih z evropskimi sredstvi povečujemo učinkovitost rabe energije v javnem sektorju. Med drugim smo konec novembra 2021 odobrili 627 tisoč evrov iz Kohezijskega sklada za projekt »Celovita energetska prenova Objekta 14 v Vojašnici barona Andreja Čehovina« v Postojni.