Skoči do osrednje vsebine

Minister Arčon na XI. konferenci slovenskih znanstvenikov in gospodarstvenikov iz sveta in Slovenije

Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon se je danes na Brdu pri Kranju udeležil uvodne slovesnosti XI. konference slovenskih znanstvenikov in gospodarstvenikov iz sveta in Slovenije, ki je namenjena povezovanju, sodelovanju ter izmenjavi izkušenj in stališč znanstvenikov in gospodarstvenikov v Sloveniji z rojaki, delujočimi po svetu.

Minister za govornico, na strani slovenska in evropska zastava, na drugi strani ekran, v dvorani obiskovalci.

Minister Arčon med nagovorom. | Avtor Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu

V svojem pozdravnem nagovoru je minister Arčon organizatorju Svetovnem slovenskem kongresu čestital ob 30. obletnici za vso prehojeno pot, ki je bila prepletena z veliko povezovanja. Izrazil je veselje, da so v okviru svojega delovanja prepoznali tudi velik pomen sodelovanja na področju gospodarstva, kar se izraža tudi v pripravi že enajste tovrstne konference.

Konferenca, ki bo v Kongresnem centru Brdo potekala danes in jutri, bo priložnost za razpravo o aktualnih tematikah znanstvenega in gospodarskega področja. Osrednje programske točke konference bodo Energetika – pričakovanje in realnost, Gospodarsko sodelovanje slovenskih podjetij doma in v tujini, Globalno povezovanje slovenskega znanja, Izzivi sodelovanja slovenskih strokovnjakov iz tujine, Predstavitev dosežkov slovenskih znanstvenikov in gospodarstvenikov doma in po svetu in Na pragu digitalizacije in novih tehnologij.