Skoči do osrednje vsebine

Ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik se je udeležila mednarodne kolesarske konference Velo-city 2022

Konferenca Velo-city je največja konferenca s področja kolesarjenja na svetu, njen namen pa je predvsem soočiti mnenja zagovornikov mesta, nosilcev odločanja, raziskovalcev ter vodilnih v kolesarski industriji za oblikovanje prihodnosti kolesarstva.
Na odru sedijo sogovorniki, gostje konference, v ozadju logotip in naslov konference na platnu. ter imena gostov v diskusiji

Gostje konference o ustreznih rešitvah za spodbujanje kolesarjenja kot načina prevoza v mestih | Avtor: Nik Rovan

1 / 3

Udeleženci konference so na uvodni okrogli mizi soočali mnenja in izkušnje s področja politike ter promocije kolesarjenja in trajnostnega razvoja mest. 

Izpostavljeni so bili izzivi, s katerimi se Slovenija sooča na področju kolesarjenja. Deležniki, tako slovenski kot tuji, so iskali ustrezne rešitve za spodbujanje kolesarjenja, predvsem kot načina prevoza v mestih. Slovenija bo na državni ravni pripravila kolesarsko strategijo za celotno Slovenijo. Tudi Ljubljana kot gostiteljica konference in eno prvih mest, ki so v Evropi vzpostavila sistem izposoje koles in je danes rekorderka po številu izposoj koles na dan, bo na tem področju skušala narediti vse, da bi se karseda veliko meščank in meščanov odločilo za uporabo sistema Bicikelj in tako prispevalo tudi k varčevanju z energijo in dolgoročnem varovanju okolja. 

Poleg ministrice Ajanović Hovnik so se konference udeležili številni gostje iz Slovenije in tujine, ki bodo sodelovali na dogodkih konference tudi v prihodnjih dneh. 

Konferenco Velo-city je poleg Mestne občine Ljubljana organizirala Evropska kolesarska zveza. 

Več o dogajanju na spletni strani konference Velo-city 2022