Skoči do osrednje vsebine

Izvedena preventivna delavnica v ljubljanskem in športne aktivnosti v koprskem zaporu

V okviru aktivnosti za zaprte osebe smo v ljubljanskem zaporu gostili delavnico Zavoda Vozim z naslovom »Alkohol = sprememba življenja«, v koprskem zaporu pa smo izvedli nogometno tekmo z ekipo Kralji ulice.

Tako kot preteklo leto smo v Zavodu za prestajanje kazni zapora Ljubljana 9. junija 2022, izvedli delavnico »Alkohol = sprememba življenja«, ki jo je vodil ambasador Zavoda Vozim Luka Plavčak. S priporniki in obsojenci je delil svojo življenjsko zgodbo, ki jo je zaznamoval skok v morje pod vplivom alkohola. Spregovoril je o posledicah tveganja in škodljivega uživanja alkohola, predstavil življenje invalidov in številne težave, s katerimi se srečujejo. Delavnica je bila med zaprtimi osebami lepo sprejeta - obsojenci in priporniki so pozorno poslušali predstavitev, zastavljali vprašanja in sodelovali v diskusiji. Ob koncu delavnice so se zaprte osebe lahko same prepričale o svoji naletni teži ter preizkusile tehtnice, ki preračunajo težo osebe v prometni nesreči pri hitrostih 30 km/h, 50 km/h in 90 km/h.

V Zavodu za prestajanje kazni zapora Koper smo v mesecu maju in juniju izvedli dve nogometni tekmi. V prvi sta se pomerili ekipi pripornikov in obsojencev, v drugi pa smo gostili zunanjo ekipo Kraljev ulice.