Skoči do osrednje vsebine

Ministrica Irena Šinko s predsednikom vlade na delovnem obisku v Mariboru

Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Irena Šinko je bila danes na obisku v Mariboru, ki je potekal v okviru delovnega obiska predsednika vlade dr. Roberta Goloba. Tekom dneva so si ogledali več lokacij, med drugim so se sezanili tudi z delom Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem in obiskali Dom Danice Vogrinec.
Predsednik vlade sedi za mizo ob njem obe ministrici.

Delegacija Vlade Republike Slovenije med obiskom Fakultete za elektrotehniko in informatiko. | Avtor: Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

1 / 3

Delovni obisk predsednika vlade dr. Roberta Goloba v Mariboru je v delegaciji vključeval tudi ministrico Ireno Šinko in ministrico pristojno za digitalno preobrazbo dr. Emilijo Stojmenovo Duh. Obisk so začeli na Agenciji za energijo, kjer jim je vodstvo agencije predstavilo svoje delovanje in načrte za naprej. Sledil je obisk Fakultete za elektrotehniko in informatiko Univerze v Mariboru, kjer je rektor Univerze v Mariboru z vodstvom fakultete delegaciji predstavilo stanje in aktivnosti na področju izobraževanja, podrobneje pa so predstavili ključne projekte, ki potekajo v okviru fakultete.  

Delovni obisk so nadaljevali na Višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem, kjer so se seznanili z izobraževalnimi programi ter si ogledali tudi praktične primere s področja strežbe, kulinarike in storitve. Ob tem je ministrica Irena Šinko izpostavila: »Kulinarika je zelo tesno povezana s kmetijstvom zato je lepo videti, kako so izobraževalne ustanove na tem področju uspešne in mladi dosegajo vrhunske rezultate. Odlična kulinarična ponudba, z najboljšo lokalno izbiro hrane, odličnimi turističnimi produkti in programi ter lokacijo je tisto, kar bo turista privabilo in obdržalo. Mi imamo vse to. Zato želimo tudi s tem delom pozitivno vplivati na stabilnost kmetijsko prehranskega sektorja ter spodbujati lokalno preskrbo s hrano in pomen podeželja«.

Nadalje so obiskali Dom Danice Vogrinec, kjer so stanovalci pripravili zelo topel sprejem. Javni zavodi so pomembni odkupovalci domače hrane. »Želimo si čim več lokalne hrane v javne zavode, zato spodbujamo tudi domove za starejše, da se v čim večji meri odločajo in podprejo lokalno oskrbo s hrano«. Delegacija pod vodstvom predsednika vlade je obiskala tudi Slovensko narodno gledališče Maribor, Narodni dom Maribor ter stadion Ljudski vrt.