Skoči do osrednje vsebine

Spominska slovesnost pod Ljubeljem

Ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik in državni sekretar na Ministrstvu za javno upravo Urban Kodrič sta se udeležila spominske slovesnosti v spomin na 77. obletnico osvoboditve koncentracijskega taborišča pod Ljubeljem.

Prireditveni prostor z udeleženci od daleč, v ozadju vidne zastave, udeleženci in hribi

Spominska slovesnost pod Ljubeljem | Avtor: TIC Tržič

1 / 3

Slovesnost s kulturnim programom so organizirali: Koordinacijski odbor žrtev vojnega nasilja pri Zvezi združenj borcev za vrednote narodno osvobodilnega boja Slovenije, Občina Tržič, Tržiški muzej in Združenje borcev za vrednote narodno osvobodilnega boja Tržič, v kulturnem programu, ki je potekal tudi v znamenju 100 obletnice rojstva pesnika Karla Destovnika Kajuha, pa so nastopili tudi učenci Osnovne šoleTržič in Glasbene šole Tržič.

Dogodek se je začel s polaganjem vencev, nato pa so udeleženke in udeležence slovesnosti pozdravili podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Občine Tržič Dušan Bodlaj, predsednik francoskega združenja l'Amicale de Mauthausen Daniel Simon in predsednik Taboriščnega odbora Rab - Gonars v imenu Koordinacijskega odbora žrtev vojnega nasilja pri Zvezi združenj borcev za vrednote narodno osvobodilnega boja Slovenije Herman Janež.

Slavnostna govornica na dogodku je bila pediatrinja, otroška psihiatrinja in humanitarka dr. Anica Mikuš Kos.