Skoči do osrednje vsebine

Ob Paradi ponosa: V sodobni in vključujoči družbi ni prostora za diskriminacijo

V sodobni in vključujoči družbi ni prostora za diskriminacijo, zasmehovanje ali ustrahovanje. V ustavi je jasno zapisano, da je Slovenija država vseh svojih državljank in državljanov. Prav tako so vsakomur zagotovljene enake človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino.

Parade ponosa si prizadevajo za vzpostavitev nediskriminatorne in odprte družbe do vseh posameznic in posameznikov, ne glede na katerokoli osebno okoliščino. Tako nosijo politični in aktivistični naboj z namenom uresničevanja človekovih pravic in interesov skupnosti LGBTIQ+ v javnem prostoru.

Diskriminacija omejuje svobodo ljudi. Omejuje jih pri razvijanju njihovih sposobnosti in talentov, otežuje njihovo samouresničevanje in slabi njihovo samopodobo. Prispeva k občutkom ponižanosti, prizadetosti in nemoči. S tem pa je oškodovana tudi širša družba. Različnost namreč družbe ne siromaši, ampak jo bogati, plemeniti in osmišlja.

Slovenska policija bo na današnji Paradi ponosa v Ljubljani poskrbela za varnost vseh udeleženk in udeležencev.

Mavrična zastava na modrem nebu, skoznjo sončni žarek.

Mavrična zastava