Skoči do osrednje vsebine

Moj zdravnik – priznanje za odlično opravljeno delo

9. 6. 2022 so v Šentjakobskem gledališču v Ljubljani že 26. leto zapored slovenskim zdravnikom z 12 različnih področij medicine podelili nazive Moj zdravnik. Priznanje, ki pride iz rok njihovih pacientov, preprostih ljudi, je potrditev za odlično opravljeno delo in po besedah častnega gosta, ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana, tudi ogledalo, da so na pravi poti.
minister Danijel Bešič Loredan in Nataša Podbregar, dr. med., spec. splošne in družinske medicine

Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan in Nataša Podbregar, dr. med., spec. splošne in družinske medicine | Avtor: Ministrstvo za zdravje

Bralci revije Viva so glasove oddali zdravnikom specialistom enajstih različnih kategorij. Zdravnika, ki ga bralci in bolniki niso mogli uvrstiti v nobeno od njih, pa so lahko izglasovali v kategoriji Moj specialist. Akcija po njihovih besedah ljudem omogoči, da se javno zahvalijo najbolj srčnim zdravnikom in jim sporočijo, da delajo dobro. Tako so letos nagradili pediatra Jakoba Zapuška, dermatologinjo Tamaro Levičnik, diabetologa Milivoja Piletiča, ginekologa Aljošo Preskarja, hematologa Sama Zvera, kardiologinjo Julijo Tepeš, onkologa Domna Ribnikarja, specialistko javnega zdravja Urško Ivanuš, zobozdravnika Boštjana Novšaka, revmatologinjo Svjetlano Drljača, nevrologa Dejana Georgieva in družinsko zdravnico Natašo Podbregar.

Častni gost na podelitvi je bil minister za zdravje Danijel Bešič Loredan, ki je bil leta 2021 tudi sam prejemnik naziva Moj ortoped 2021, tokrat pa je priznanje za "Moj zdravnik 2022" podelil Nataši Podbregar, dr. med., spec. splošne in družinske medicine, ki svoje poslanstvo opravlja v Zdravstvenem domu Celje.

»Ko sem lansko leto prejel priznanje, sem bil zadovoljen in počaščen, da so me pacienti videli, me prepoznali in mi podelili nekaj, kar je pomenilo, da delam dobro. Danes sem tukaj v nekoliko drugačni vlogi, ta je težja, izzivov je veliko. Ampak se jih lotevam s strastjo zdravnika,« je ob tem povedal minister Bešič Loredan.