Skoči do osrednje vsebine

Politični in generalni direktor Müller na 14. zasedanju Pridružitvenega sveta EU – Jordanija

  • Ministrstvo za zunanje zadeve
Politični direktor in generalni direktor za skupno zunanjo in varnostno politiko Jernej Müller se je v Jordaniji udeležil 14. zasedanja Pridružitvenega sveta EU-Jordanija. Na zasedanju, ki sta ga vodila minister za zunanje zadeve Jordanije Ayman Safadi in visoki predstavnik Unije za zunanje zadeve in varnostno politiko Josep Borrell, so sodelovali tudi evropski komisar Olivér Varhelyi in predstavniki držav članic EU, med njimi ministri za zunanje zadeve Cipra, Luksemburga, Irske in Grčije.
Novinarska konferenca

Novinarska konferenca | Avtor: Ministrstvo za zunanje zadeve

1 / 2

Glavni namen zasedanja sta bila potrditev partnerskih prioritet za obdobje 2021-2027 in pregled napredka v bilateralnih odnosih med EU in Jordanijo. Predsedujoča sta opravila tudi razpravo o razmerah v regiji (bližnjevzhodni mirovni proces, Sirija, trilateralno sodelovanje Egipta, Jordanije in Iraka) in o ruski agresiji na Ukrajino.

Izjemoma je tokratno zasedanje Pridružitvenega sveta potekalo v partnerski državi, s čimer so EU in njene članice izrazile podporo Jordaniji kot ključni partnerki v regiji.