Skoči do osrednje vsebine

Ministrica Sanja Ajanović Hovnik prevzela vodenje Ministrstva za javno upravo

Po današnji primopredaji je ministrica Sanja Ajanović Hovnik prevzela vodenje Ministrstva za javno upravo od svojega predhodnika Boštjana Koritnika ter napovedala takojšnje imenovanje vladne pogajalske skupine in začetek pogajanj s sindikati javnega sektorja.

Ob tej priložnosti je novi ministrici zdaj že bivši minister Koritnik zaželel uspešno delo in poudaril, da ministrico zelo spoštuje ter ima zelo dober občutek, saj ocenjuje, da so na Ministrstvu za javno upravo izjemni strokovnjaki in sodelavci. Meni, da bo tako za ministrstvo kot tudi za državljane in državljanke odlično poskrbljeno. Sodelavcem se je zahvalil za uspešno opravljeno delo v zadnjih dveh letih.

Ministrica Ajanović Hovnik se je zahvalila za opravljeno delo, še posebej v zahtevnih časih covida-19, ki je terjalo veliko prilagoditev in učenja. »Pred nami so novi izzivi, čakajo nas pogajanja, ki bodo intenzivna. Pričakujem, da bomo hitro našli skupni jezik in nato v zadovoljstvo vseh javnih uslužbencev prišli do skupnega dogovora. Predvsem pa, da bomo ta voz javnih uslužbencev bolj obrnili proti strankam in se modernizirali,« je izpostavila nova ministrica.

Omenila je, da bo pogajalska skupina imenovana na vladi že danes, 2. junija 2022, pogajanja pa se bodo začela že v tem mesecu.

Po primopredaji poslov se je ministrica skupaj z državnima sekretarjema Juretom Trbičem in Urbanom Kodričem že srečala z generalnimi direktorji direktoratov in vodji služb na ministrstvu.