Skoči do osrednje vsebine

Mag. Danilo Lončarič: "Zaskrbljujoča demografska slika je naš skupni problem"

  • Urad Vlade Republike Slovenije za demografijo
"Zaskrbljujoča demografska slika je naš skupen problem, zato je prav da rešitve in izhodne strategije poiščemo s čim več deležniki", je v uvodnem delu srečanja pri nadškofiji Ljubljana povedal v.d. direktorja Urada Vlade RS za demografijo mag. Danilo Lončarič.
Ljudje sedijo za  omizjem in se pogovarjajo, barvna fotografija.

Delovni obisk Urada Vlade RS za demografijo pri nadškofiji Ljubljana. | Avtor: Urad vlade RS za demografijo

Delegacija Urada Vlade RS za demografijo je 2. 6. 2022 opravila pogovor o demografskih izzivih Slovenije pri predstavnikih ljubljanske nadškofije. Predstavnike Urada Vlade RS za demografijo je sprejel nadškof metropolit Stanislav Zore, v pogovoru pa so sodelovali še pomožni škof in generalni vikar Dr. Franc Šuštar, voditelj Pastoralne službe Igor Dolinšek, tajnica urada za laike dr. Mojca Bertoncel in tajnik urada za družine mag. Luka Mavrič.

Tema pogovora je bila predstavitev urada, delovnih področij urada, pogovor pa je stekel tudi o pomenu sobivanja več generacij in omogočanja starejšim prijaznega načina življenja, ki jim omogoča čim daljše bivanje v domačem okolju.

Izpostavili smo še pomen medgeneracijskega sodelovanja ter izmenjave znanj in izkušenj med generacijami.

"Demografija je področje, ki ga moramo vzeti zares. Vsak lahko nekaj naredi", je ob koncu srečanja povedal nadškof dr. Stanislav Zore.