Skoči do osrednje vsebine

Dr. Emilija Stojmenova Duh prevzela posle ministra za digitalizacijo

  • Služba Vlade Republike Slovenije za digitalno preobrazbo
Danes, 2. junija, je na Službi Vlade RS za digitalno preobrazbo potekala primopredaja poslov med dosedanjim ministrom za digitalizacijo Markom Borisom Andrijaničem in ministrico za digitalizacijo dr. Emilijo Stojmenova Duh. Po besedah obeh je bila primopredaja korektno opravljena.

Nekdanji minister Mark Boris Andrijanič je novi ministrici dr. Emiliji Stojmenova Duh čestital ob novi: »Vladno službo za digitalno preobrazbo zapuščam z nasmehom. Vesel sem, da nam je v zelo kratkem času uspelo sestaviti izjemno zagnano ekipo, ki po tekočem traku uresničuje ukrepe za digitalno in moderno Slovenijo. Vladna služba je v odlični formi. Verjamem pa, da nas čaka še ogromno dela na področju digitalizacije. Zato želim tudi moji naslednici, ki ji izjemno čestitam ob imenovanju, veliko uspeha. Njen uspeh bo tudi naš uspeh in uspeh celotne Slovenije. Zato – draga Emilija, srečno.«

Ministrica dr. Emilija Stojmenova Duh se je svojemu predhodniku zahvalila za opravljeno delo in izpostavila, da bo nova ekipa nadaljevala z dobro opravljenim delom: »Zahvaljujem se za vse opravljeno delo, za vse, kar ste naredili tukaj. Z našo ekipo ne želimo rušiti, kar je bilo dobro narejenega, tako da bomo s tem nadaljevali, mogoče bomo kaj dopolnili. Če bo kaj drugače od tega, kar smo si mi predstavljali, bomo to spremenili, vsekakor pa ne mislimo nič rušiti ob prihodu v to hišo.

Čeprav se z ministrom nisva strinjala pri vsem, imava še zmeraj veliko skupnega, in sicer to, da sva zmeraj znala spoštljivo komunicirati. Poleg tega je minister rojen v Sloveniji, živi v tujini, sama sem rojena v tujini, živim v Sloveniji in oba imava Slovenijo zelo rada. Zato sem prepričana, da bova tudi naprej delovala v dobro Slovenije.«

Državni sekretar v Kabinetu ministrice za digitalizacijo je Matej Kalan, ki ga je vlada imenovala včeraj, vodja kabineta pa Inge Kobe in bodoča generalna sekretarka Ksenija Klampfer.