Skoči do osrednje vsebine

Dr. Aleksander Jevšek prevzel posle ministra za razvoj in evropsko kohezijsko politiko

  • Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko

V Službi Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je danes posle prevzel novi minister, dr. Aleksander Jevšek.

Ob primopredaji poslov je poudaril, da je prioriteta uspešen zaključek črpanja sredstev iz obdobje 2014-2020, ki je mogoče še do leta 2023. Izpostavil je nujnost poenostavitve in poenotenja postopkov za črpanje evropskih sredstev. Le tako jih bo namreč moč približati ljudem. Prav tako so potrebni dodatni napori za zmanjšanje razvojnih razlik med regijami. Ta razlika jasno kaže, da tisti, ki se rodi na vzhodu, živi slabše, ima slabše pogoje za delo, šolanje, šport in ustvarjanje kot tisti, ki se rodi na zahodu.

Kohezija je ne le priložnost pridobiti evropska sredstva, temveč nameniti ta denar izenačevanju razvojnih možnosti regij, občin, podjetij, skupnosti in predvsem ljudi.

Zvone Černač je novemu ministru zaželel uspešno nadaljevanje zastavljenih aktivnosti ter poudaril, da smo letos po uporabi evropski sredstev na četrtem mestu, prihodnje leto pa bomo med prvimi tremi.  

Foto: SVRK