Skoči do osrednje vsebine

Napoved objave javnega razpisa pripravniških mest na področju vzgoje in izobraževanja 2022/23

  • Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport
Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport bo za šolsko leto 2022/23 po desetih letih ponovno razpisalo klasična pripravniška mesta s sklenjenim delovnim razmerjem na področju vzgoje in izobraževanja. Razpis bo objavljen v Uradnem listu Republike Slovenije in na spletnih straneh ministrstva predvidoma v petek, 3. junija 2022.

Razpis bo objavljen v Uradnem listu Republike Slovenije in na spletnih straneh ministrstva predvidoma v petek, 3. junija 2022.

Predvideni rok za prijavo na razpis bo 27. junija 2022 (kasnejša prijava bi bila mogoča le v primeru nezapolnjenih pripravniških mest, vendar najkasneje do 15. septembra 2022).

Ministrstvo bo razpisalo pripravniška mesta v treh sklopih:

  • sklop A: 50 pripravniških mest za opravljanje vzgojno-izobraževalnega dela vzgojitelja predšolskih otrok – pomočnika vzgojitelja;
  • sklop B: 30 pripravniških mest za opravljanje vzgojno-izobraževalnega dela vzgojitelja predšolskih otrok ali svetovalnega delavca v v vrtcih oz. šolah in zavodih za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami in
  • sklop C: 170 pripravniških mest za opravljanje vzgojno-izobraževalnega dela učitelja, vzgojitelja, svetovalnega delavca ali knjižničarja

Z izbranimi kandidati bodo vzgojno-izobraževalni zavodi, na podlagi sklepa o izbiri in razporeditvi, sklenili pogodbe o opravljanju pripravništva na pripravniškem mestu.

Pogodbe se bodo sklenile najkasneje do 30. septembra 2022, z začetkom opravljanja pripravništva s sklenjenim delovnim razmerjem 1. oktobra 2022, s polnim delovnim časom, za sklop A za 6 mesecev in za sklopa B in C za 10 mesecev.