Skoči do osrednje vsebine

Z mladinskimi organizacijami na poti reševanja demografskih izzivov

  • Urad Vlade Republike Slovenije za demografijo
Za uspešno reševanje demografskih izzivov je ključno v obdobju tridesetih let doseči družbeno soglasje na vseh ravneh. S tem namenom Urad Vlade RS za demografijo vzpostavlja dialog z deležniki vseh družbenih sistemov in podsistemov. Pomemben deležnik pri iskanju rešitev so tudi mladinske organizacije.
Za večjo mizo v sejni sobi sedi osem oseb in sestankuje. V ozadju je vidna bela tabla, nad njo pa animirana grafika velike razširjene družine. Na mizi so tudi plastenke z vodo in sokovi.

Predstavitev delovanja ter izmenjava mnenj | Avtor: Urad Vlade RS za demografijo

Danes smo na sedež Urada Vlade RS za demografijo povabili organizacije, ki so članice Mladinskega sveta Slovenije (MSS). MSS je neprofitno krovno združenje mladinskih organizacij, ki delujejo na nacionalnem nivoju. Pod svojim okriljem združuje organizacije z različnimi interesnimi, nazorskimi ali političnimi usmeritvami.

Urad ima vzpostavljeno notranjo delovno skupino, ki je ciljno naravnana analiziranju, identificiranju in oblikovanju predlogov rešitev za izzive mladih v Sloveniji na demografskem področju. Srečanje je bilo v prvem delu namenjeno predstavitvi dela Urada in posameznih mladinskih organizacij, v drugem delu pa izmenjavi pogledov položaja mladih v povezavi z demografijo, medgeneracijsko solidarnostjo ter predstavitvi možnih projektnih sodelovanj med Uradom in mladinskimi organizacijami.