Skoči do osrednje vsebine

Sodelovanje na Dnevih medgeneracijskega sožitja 2022

  • Urad Vlade Republike Slovenije za demografijo
23. in 24. maja smo predstavniki Urada Vlade RS za demografijo sodelovali na Dnevih medgeneracijskega sožitja v organizaciji Zveze društev upokojencev Slovenije na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

V Marmorni dvorani na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani je bilo 23. maja svečano odprtje 2. dnevov medgeneracijskega sožitja. V kulturnem programu, ki so ga obogatili učenci OŠ Stranje pri Kamniku in folkloristi iz društva upokojencev Velikega Gabra, so se na govornici zvrstili številni gostje. Zbrane je nagovoril predsednik ZDUS Janez Sušnik, nato Marike Grubar, predsedujoča Medgeneracijski koaliciji Slovenije - MeKoS. Slavnostni govornik, je bil minister za Delo, družino in socialne zadeve, Janez Cigler Kralj.

V dvorani Urška sta se po kulturnem programu zvrstili okrogli mizi, prva na temo medgeneracijskega sobivanja, druga pa o oskrbi v najširšem pomenu besede, kasneje pa so na istem prizorišču potekale še urice poezije.

V razstavnem delu Marmorne dvorane so se predstavile rokodelke in rokodelci, ob njih pa različne državne institucije, ki s svojimi področji dela skrbijo za starejše, med njimi tudi Urad Vlade RS za demografijo.

Vršilec dolžnosti direktorja Urada za demografijo, mag. Danilo Lončarič, je sodeloval na okrogli mizi, kjer je v nagovoru izpostavil, da področje medgeneracijskega sobivanja jemljemo kot dodano vrednost družbe in dodal, da ima Urad Vlade RS za demografijo zastavljene konkretne projekte za spopadanje s stanovanjsko problematiko.