Skoči do osrednje vsebine

Razpis Instrumenta za povezovanje Evrope v obdobju 2021-2027

Evropska izvajalska agencija za podnebje, infrastrukturo in okolje (angleško European Climate infrastructure and Environment Executive Agency – CINEA) je 12. maja 2022 objavila razpis za dodelitev nepovratnih sredstev iz finančnega programa Instrument za povezovanje Evrope za prometni sektor, ki bodo namenjena prilagoditvi vseevropskega prometnega omrežja (angleško Trans-European Transport Network – TEN-T) dvojni civilno-vojaški uporabi.

Sredstva bodo namenjena sofinanciranju študij in izvedbenih del na TEN-T za prilagoditev TEN-T dvojni civilno-vojaški uporabi. Pri teh projektih bo potrebno upoštevati zahteve za standarde na taki infrastrukturi, kot so opredeljene z delegiranim aktom Komisije (EU) 2021/1328 z dne 10. avgusta 2021 o določitvi infrastrukturnih zahtev, ki se uporabljajo za določene kategorije ukrepov v zvezi z infrastrukturo za dvojno rabo v skladu z Uredbo (EU) 2021/1153 Evropskega parlamenta in Sveta.

Razpisanih je 330 milijonov evrov nepovratnih EU sredstev.

Prijavitelji morajo oddati svoj predlog v elektronski obliki prek elektronskega sistema predložitev prijav za financiranje in razpise, in sicer najkasneje do 29. septembra 2022 do 17.00 po srednjeevropskem času. 

Prijavitelji, ki bodo izvedli projekt v Republiki Sloveniji, morajo za pravočasno pridobitev soglasja Ministrstva za infrastrukturo popolne prijavne obrazce oddati v pristojni direktorat in Finančni sektor – Oddelek za evropska sredstva najkasneje do 1. septembra 2022.