Skoči do osrednje vsebine

Telemedicinska obravnava za bolnike s kroničnimi boleznimi

  • Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko
Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za izvedbo javnega razpisa »Izvajanje storitev telemedicinske obravnave za bolnike s kroničnimi boleznimi«.

Preko navedenega javnega razpisa bomo omogočili izvajanje zdravstvene obravnave na daljavo z uporabo sodobnih informacijsko-komunikacijskih tehnoloških storitev za bolnike s kroničnim srčnim popuščanjem, sladkorno boleznijo, arterijsko hipertenzijo, kronično obstruktivno pljučno boleznijo (KOPB) in astmo. Izvajanje storitev telemedicinske obravnave bolnikov s kroničnimi boleznimi se izvaja v okviru organizirane mreže izvajalcev zdravstvene dejavnosti, ki vključuje in povezuje izvajalce zdravstvene dejavnosti v javni zdravstveni mreži na primarni, sekundarni in terciarni ravni zdravstvenega varstva in v različnih zdravstvenih dejavnostih.

Sredstva za izvedbo razpisa prispeva Evropski socialni sklad iz virov React-EU. Po izteku financiranja iz Evropskega socialnega sklada se bo financiranje storitev zagotavljalo iz drugih mehanizmov.

Z uvajanjem sodobnih orodji v zdravstveno obravnavo postajajo zdravstvene storitve hitrejše, enostavnejše in dostopnejše.