Skoči do osrednje vsebine

Predstavitev slovenskega vavčerskega sistema irskim partnerjem

  • Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo
Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) in Slovenski podjetniški sklad (SPS) sta pretekli teden gostila študijski obisk slovenskih in irskih parterjev v okviru projekta za tradicijo in inovacije TRINNO (angleško TRAdition and INNovations). Razvojnemu centru Srca Slovenije in irskim parterjem WestBIC ter deležnikom smo podrobno predstavili naš vavčerski sistem spodbud malih vrednosti.
Skupina ljudi za mizami v krožni postavitvi s projeciranjem predstavitve na steni

Predstavitev slovenskega vavčerskega sistema partnerjem projekta TRINNO | Avtor: Razvojni center Srca Slovenije 

1 / 2

Pri vzpostavitvi slovenskega vavčerskega sistema se je Slovenija namreč deloma zgledovala tudi po irskem modelu kot primeru dobre prakse (povezava je v angleščini Trading on-line voucher). MGRT je tako v zadnjih treh letih skupaj s SPS razvil celoten vavčerski sistem spodbud manjših vrednosti, ki je bil odlično sprejet s strani slovenskih mikro, malih in srednje velikih podjetji (MSP). Ta jim omogoča bistveno poenostavljen dostop do sofinanciranja posameznih storitev, s pomočjo katerih lahko podjetja krepijo svojo konkurenčnost in kompetence.

Irskim udeležencem je bil predstavljen v celoti digitaliziran postopek prijave, podpisa pogodbe in oddaje zahtevkov ter posamezne vsebine, ki so MSP v okviru vavčerjev na voljo. To so digitalizacija, internacionalizacija, prenos lastništva, prototipiranje, certificiranje, intelektualna lastnina in številni drugi vavčerji. Irski deležniki so bili nad celovitostjo projekta v Sloveniji, vsebinami in rezultati navdušeni.